Werkwijze

Oriënterend gesprek

Wanneer je contact met mij opneemt, maken we altijd eerst een afspraak voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. (Let op! Mijn bericht kan in de SPAM-box terecht komen).

Tijdens dit gesprek verkennen wij jouw coachvraag en maken wij kennis met elkaar. Ook als je het lastig om de vraag te formuleren, of heb je zoveel vragen dat het je niet lukt om tot de kern(vragen) te komen, kan je contact met mij opnemen. Samen kunnen wij deze vragen verhelderden.

Akkoord

Als er een klik en vertrouwen is, en jij of jouw werkgever is akkoord met de voorwaarden, dan start het coachingstraject (vijf tot acht gesprekken).

Coachgesprekken

We kunnen de gesprekken voeren in een prettige en veilige spreekruimte. Ook buiten, wandelend in de natuur is een optie!

Benadering

Tijdens dit traject maak ik gebruik van verschillende benaderingen uit de positieve psychologie. Denk hierbij aan oplossingsgerichte coaching, acceptance en commitment training (ACT), kracht- en zijnsgericht en natuurcoaching. Daarnaast gebruik ik alleen nog hulpmiddelen en tools, waarvan ik zelf in de praktijk heb ervaren dat deze effectief zijn.

Reviews

Alice

Tijdens mijn burn-out was Sandra mijn houvast. Ze gaf me ruimte, moedigde mij aan en schroomde niet om kritisch te zijn. Soms aan de keukentafel, een andere keer wandelend, hielp ze mij om weer dicht bij mezelf te komen.

Inzichten in mijn drive, mijn kwaliteiten en uiteindelijk weer plezier in het werken. Weliswaar bij een andere organisatie, maar eentje die bij mij past en waar ik mezelf kan zijn en waar mijn kwaliteiten tot zijn recht komen.

Luisteren, ondersteunen, aanmoedigen, stappen maken en loslaten.

Met kennis vanuit de theorie en aandacht vanuit het hart.

Maatwerk ten top.

Marc

Vanaf het eerste moment heb ik prettig contact gehad met Sandra. Ze voelde goed aan waar ik behoefte aan had, nam de tijd voor me en vroeg ook goed door.

De sessies met haar zijn erg leerzaam en nuttig voor me geweest. Ze hebben me inzicht over mezelf gegeven en ik heb geleerd hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan.

Ook de wandelingen in de natuur waarbij we oefeningen in de praktijk hebben gebracht, heb ik als erg fijn ervaren. Ik kan Sandra aan iedereen van harte aanbevelen en zou zo weer naar haar teruggaan als ik daar behoefte aan zou hebben.

Marianne

Het coachtraject heeft mij geleerd om beter naar mijzelf te luisteren.
De manier waarop gecoacht werd met een duidelijk doel en praktische oefeningen heb ik als heel positief ervaren.

Sandra is een coach die zich verdiept in de organisatie waarbinnen iemand werkzaam is en de werkomgeving van de betrokkene, dit maakt het makkelijker om over concrete kwesties te praten die met de werkzaamheden en/of de werkomgeving te maken hebben. Bij elke kwestie werd een een passende oefening ingezet, waardoor ik weer andere inzichten kreeg.

Marcel

Ik was vastgelopen in mijn leven. Het lukte mij niet zelf om in beweging te komen. Soms heb je een onafhankelijke blik van buitenaf nodig, omdat je zelf te dicht op de situatie zit. Ik heb Sandra gevraagd mij hier bij te helpen.

Samen hebben wij gewandeld in het Lage Bergse Bos in Rotterdam. Door met Sandra te wandelen ben ik niet alleen fysiek in beweging gekomen, maar ook mentaal. Tijdens de wandeling stelde Sandra heldere, uitdagende en soms confronterende vragen waardoor ik over mijn situatie na moest denken. Ook maakte ze mij hierbij bewust wat dit van binnen met mij deed.

Sandra gebruikte haar invoelende vermogen om mij te blijven uitdagen en de natuur als spiegel voor de situatie waar ik mee worstelde. Soms was dit uitdagend, soms confronterend, maar altijd met respect en zonder enig oordeel of veroordeling.

Dit heeft mij enorm geholpen en hierdoor durfde ik mij volledig open te stellen. Sandra coacht echt van mens tot mens en dat vind ik één van haar unieke kwaliteiten. Sandra is een goede natuur- en wandelcoach en een erg fijn en prettig mens.

Binnenkort ga ik weer met haar op pad!