Werkwijze

De beste manier om andere mensen te helpen leren, groeien en veranderen, is door hen te helpen dichter bij hun ideale zelf te komen – hun dromen en visie op hun ideale toekomst.

Richard Boyatzis, Melvin Smith & Ellen van Oosten

 

Oriënterend gesprek

Wanneer je contact met mij opneemt, maken we een afspraak voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. (Let op! Mijn bericht kan in de SPAM-box terecht komen).

 

Tijdens dit gesprek verkennen wij jouw vraagstuk. We verhelderen wat je met de coaching wilt bereiken. Uiteraard maken we ook kennis met elkaar en kijken we of er een persoonlijke klik is.
 

In dit gesprek beantwoord ik jouw overige vragen over coaching of focusing, het traject – programma, de voorwaarden en mijn werkwijze. Ook geef ik dan een advies over het aantal gesprekken. 

 

Als er een klik en vertrouwen is, en jij bent (of jouw werkgever is) akkoord met de voorwaarden (aantal gesprekken en investering), dan start het coachingstraject. De gesprekken duren meestal anderhalf uur per keer. 

 

 

Vervolg gesprekken

Tijdens de coaching heb ik voor het gehele proces een soort kapstok in mijn hoofd en kan tegelijkertijd in het moment zelf aansluiten bij dat wat op dat moment nodig is. Hierdoor kan ik goed bij jouw proces aansluiten en tegelijkertijd het gewenste doel, de gewenste richting in beeld houden. 

 

De gesprekken vinden in onderlinge afstemming plaats in een prettige en veilige spreekruimte, online via bijvoorbeeld Teams of wandelend in een natuur- of wandelgebied. 

 

 

Welke methodieken? 

Door mijn jarenlange scholing en ervaring heb ik een eigen stijl ontwikkelt. Tijdens de coaching maak ik gebruik van een combinatie van verschillende vormen van begeleiding die hun effectiviteit en praktische toepassing de afgelopen jaren hebben bewezen. Denk hierbij onder andere aan oplossingsgerichte coaching, acceptance en commitment training (ACT), talentgedreven en waarderend coaching, kracht- en zijnsgericht en wandel- en natuurcoaching.

Benieuwd naar hoe anderen mijn werkwijze ervaren? Neem eens een kijkje bij mijn reviews!