Stress en burn-out

Al jaren begeleid ik mensen met stress- en burn-outklachten. Ze willen graag rust, ontspanning en meer balans.

 

Veelal was er onrust vanuit het werk en vanuit het privéleven. Er waren niet of nauwelijks mogelijkheden om voor langere tijd te herstellen en tot rust te komen.

 

Veel mensen die met dergelijke klachten bij mij komen zijn waardevolle, hardwerkende en loyale medewerkers, gericht op het leveren van kwaliteit.

 

Wanneer mensen langere tijd stress ervaren kunnen verschillende systemen in het lichaam ontregeld zijn. En zijn er diverse klachten op verschillende gebieden waaronder mentaal, fysiek en emotioneel.

 

Het is in het begin van het coachtraject van belang om te herstellen. Om weer rust en ontspanning te ervaren.

 

Het is goed om te weten wat de stressbronnen en stresssignalen zijn.

 

En hoe je op een andere, meer behulpzame manier met stress gevende situaties kan omgaan.

 

Ook onderzoeken we welke belemmerende patronen jou in de overlevingsstand houden. Deze patronen hebben ervoor gezorgd dat je langere tijd het hoofd boven water kon houden, maar werken nu in je nadeel. Samen ontdekken we wat voor jou meer behulpzaam is in keuze en gedrag.

 

En ook kijken we naar je werk en context. Wat is er nodig om weer te kunnen floreren?

 

En tot slot: hoe zorgen we ervoor dat je niet terugvalt?

 

 

Benadering

 

Door verschillende opleidingen, trainingen en workshops te volgen en daaruit de meeste werkzame elementen te combineren heb ik effectieve en succesvolle aanpak kunnen creëren.

 

Belangrijk is dat je echt leert luisteren naar jezelf op verschillende niveaus. Dat je hiervoor een pas op de plaats kunt maken door te weten hoe je je zelf kunt ankeren, weer in het hier en nu kunt brengen. We richten ons op het aanwezige potentieel aan talenten en kwaliteiten en drijfveren.

 

Je wordt milder naar jezelf, je ontdekt je innerlijke kompas en kan, wanneer het nodig is, met wat afstand naar jezelf en de situatie waar je in zit kijken. Je ontdekt behulpzaam gedrag en kan je afstemmen op dat wat in het moment zelf belangrijk en waardevol is.

 

Voor het begeleiding bij stress en burn-out heb ik meerdere specifieke opleidingen hierover gevolgd, waaronder de opleiding ‘Stresspreventie en – interventie’ bij het CRS-centrum, de opleiding ‘Stress en burn-outcoaching’ bij Annita Rogier en de training ‘Wandelcoaching bij stress- en burn-out’ van Oda Salomons.

 

 

kopje thee met deken