Loopbaanorientatie

Je bent aan het werk, maar merkt dat je steeds vaker met tegenzin naar het werk gaat. Of je merkt dat je niet helemaal tot je recht komt in je huidige rol. Je wilt graag iets anders, maar wat dan wel?

 

Een loopbaanoriëntatie – traject is dan heel behulpzaam.

 

Je krijgt zicht op jouw talenten en kwaliteiten. Op jouw belangrijkste drijfveren. Waar streef je nu keer op keer naar? Wat boeit jou nu zo? En wat geeft jou werkplezier? Waar krijg jij nu energie van en haal je voldoening uit? Welke bijdrage wil jij leveren?

 

Op deze en andere vragen vind jij tijdens het coachtraject het antwoord.

 

Je ontdekt wanneer jij flow ervaart. Bij welke activiteiten en werkzaamheden jij merkt dat wat je doet moeiteloos, vanzelf gaat, waarbij de tijd voorbij gaat zonder dat je het in de gaten hebt. Je weet dat je er goed in bent en tegelijkertijd is dat wat je doet uitdagend (niet te weinig of te veel).

 

Pas daarna onderzoeken we op een leuke manier welke beroepen en branches daarbij passen. Op 1 A4tje staan de beroepen en branches: 

 

  • waar je morgen zou kunnen beginnen;
  • die om een kortdurende opleiding, stage of detachering vragen of
  • of waarbij je echt op een kruispunt staat en die een grotere investering vragen in (tijd en geld) voor de benodigde kennis en ervaring.

Resultaat: je hebt een heel duidelijke richting waarbinnen je kan zoeken. Dit geeft focus en tegelijkertijd rust.

 

Het traject

Dit loopbaanoriëntatie – traject bestaat uit zes gesprekken van ongeveer anderhalf uur. We kunnen dit online, in een spreekruimte of wandelend doen.

 

Je kunt dit traject uitbreiden met ondersteuning bij het opstellen van een motivatiebrief, CV, LinkedIn-profiel, het solliciteren etc. Elk traject is op maat. Vraag gerust naar de mogelijkheden.