FAQ

Op het gebied van gezondheid 

 • Stress en burn-out coaching: 

Je hebt last van stressklachten. Je wil graag rust in je hoofd, vertrouwen dat het goed komt opdat je weer goed kan functioneren en lekker in je vel zit.


Het is dan belangrijk om te onderzoeken welke stresssignalen jouw ‘systeem’ geeft en hoe je op een andere manier met de situatie, de signalen en met jezelf kan omgaan. Ook inzicht krijgen in hoe je jouw kalmeringssysteem kan activeren is heel behulpzaam. 


 • Coaching bij ziekte en verzuim: 

Naast de reguliere verzuim en re-integratiebegeleiding richt deze coaching zich volledig op het versterken en ondersteunen van de zieke medewerker, waardoor hij of zij zich (veer-)krachtiger voelt en betere beslissingen kan nemen in een moeilijk periode. 


Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling


 • Coaching op jouw innerlijke kompas:

Als mens hebben we meerdere bronnen waar we gebruik van kunnen maken. Dat heeft invloed op ons gedrag en onze keuzes. Welke zet jij vooral in? Ben je vooral gericht op je hoofd? Of maak je ook gebruik van je innerlijk weten? Heb je goed zicht op hoe je over iets denkt, wat je erbij voelt en waar je naar verlangt? En wat geeft jouw lichaam aan? Ben je je daar bewust van? En van je potentieel? 


Tijdens deze coaching leer je je weer te verbinden met die verschillende bronnen en hoe je ze op een lijn kan brengen opdat er flow ontstaat. 


 • Life/ personal coaching

Bij deze coaching staan zingevingsvraagstukken centraal. Voorbeelden van vragen zijn: 


 • Hoe kan ik meer leven vanuit mijn zijn? Hoe kan ik meer ‘ease’ ervaren? Opdat ik meer kan genieten en meer positieve energie ervaar. En dat kan delen met anderen.
 • Ik ben al een tijd bezig met spirituele ontwikkeling, maar ik blijf tegen dezelfde dingen aanlopen. Ik ervaar niet wat anderen op dit gebied ervaren. Ik wil het wel anders, maar weet niet hoe. 
 • Ik ervaar een groot verlies in mijn privéleven. Ik voel mij eenzaam in mijn verdriet. Graag wil ik met iemand praten die echt naar mij luistert. 
 • Ik wil meer zelfvertrouwen ervaren. Dat ik niet alleen denk dat ik goed genoeg ben, maar dat ik dat ook voel. En dat ik vanuit dat vertrouwen mij kan verbinden met de buitenwereld in de plaats van dat de buitenwereld bepaalt wat ik vind, moet, doe. 

Op het gebied van je loopbaan


 • Loopbaanbegeleiding

Ik wil graag een volgende stap maken in mijn loopbaan en wil nu echt weten wat mij bij past. Ik wil weten waar ik goed in ben en wat mijn voornaamste drijfveren zijn. Ook wil ik weten wat voor mij belangrijke factoren zijn. Ik wil het naar mijn zin hebben in werk. 


Van daaruit kijken we naar beroepen en branches die bij jou passen. Er wordt gekeken naar eventuele belemmerende gedachten en dat geeft de mogelijkheid om andere keuzes te maken.  


 • Outplacement

Ik heb mijn baan verloren en wil op een goede manier worden begeleid waardoor ik er nog sterker uitkom.

Het is een combinatie van personal/life- en loopbaancoaching. 


 • Talentcoaching 

Ik wil graag meer inzicht in mijn talenten. Ik wil graag weten waar ik goed in ben zodat ik dat nog meer kan inzetten en ik meer flow ervaar. Ik verlang dat mijn werk vanzelf en moeiteloos gaat. Dat de tijd voorbijgaat zonder dat ik het in de gaten heb en dat ik voldoening ervaar bij dat wat ik doe.


Mentorcoaching

Ben jij coach? Dan kunt je bij me individuele mentorcoaching volgen. In dit programma begeleid ik jou naar het ervaren van meer vertrouwen en meesterschap in jouw coach-zijn.

Door de coaching ontdek je dat het anders kan, dat je meer mogelijkheden hebt dan je denkt. Dat je een groot potentieel hebt. 

 

Je merkt en ervaart dat je op een andere manier met je denken, voelen en willen kan omgaan. Dat er andere manieren van kijken en keuzes mogelijk zijn.

 

Je verruimt je bewustzijn en voelt je krachtiger.

 

Je ervaart dat iemand onbevooroordeeld naar je luistert en dat je mag zijn wie je bent. Tegelijkertijd kan je worden uitgedaagd om meer vertrouwen te hebben in jezelf en in het leven. 

 

Dat je jouw eigen antwoorden vindt en dat waar je echt naar verlangt mogelijk is en ontstaat.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jouw coachvraag, waardoor je heel helder krijgt wat je met het coachtraject wil bereiken. Ook maken we kennis met elkaar om te kijken of we allebei een ‘persoonlijke klik’ ervaren. Dit een belangrijke succesfactor in coaching. En kan ik mijn werkwijze nader toelichten. 

 

 

Uiteraard is er ook ruimte om jouw vragen over coaching, het coachtraject, de voorwaarden, mijn werkwijze en overige vragen die je hebt te bespreken.

Stuur een mail naar info@morene-coaching.nl of maak gebruik van het contactformulier. Uiteraard kan je ook bellen. Spreek dan de voicemail in. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Wanneer je tegen iets aanloopt, je in een vicieuze cirkel zit en er graag op een andere manier mee om wilt gaan. Wanneer je iets wilt bereiken en het niet lukt. Wanneer je graag richting en helderheid wilt, of rust en balans etc.

Nee, dat hoeft niet. In het kennismakingsgesprek maken we jouw vraag samen helder. 

Een gemiddeld coachtraject duurt veelal zes gesprekken. Soms wat meer, soms wat minder. 

 

Bij ingrijpend ontslag en bij burn-out gemiddeld acht tot tien gesprekken. 

 

De gesprekken duren veelal anderhalf uur. En kunnen online, live of wandelend worden gehouden. 

De gesprekken worden veelal in het begin, in onderlinge afstemming, elke week of om te twee weken gehouden. Wat later in het traject zit er meer tijd tussen de gesprekken. 

 

Heb je al eerder een traject gevolgd, dan zijn losse gesprekken uiteraard ook mogelijk. 

 

Na de gesprekken experimenteer je of krijg je op verschillende wijze mogelijkheden om je inzichten te vergroten. 

 

Ook tussen de gesprekken, kan je contact met mij opnemen bij vragen of als je ergens mee zit.

Dat wat je mij vertelt, de inhoud, is vertrouwelijk en blijft tussen ons. Wanneer een werkgever of opdrachtgever naar de coaching informeert, verwijs ik voor de inhoud terug naar jou.

 

Wel kan ik de werkgever of opdrachtgever informeren over het proces: wanneer we afspreken, hoe vaak, onder welke voorwaarden etc.

Het is een investering. Het mooie aan coaching is dat het op maat en exclusief is. De aandacht gaat volledig naar jou en naar wat jij wilt ontwikkelen/ bereiken.

 

Het betaalt zich op vele manieren terug: meer helderheid, richting, plezier, vertrouwen, rust, ruimte, meer vrijheid, energie, kracht, mildheid, acceptatie, lichter, liefde, schoonheid. 

 

Soms wordt coaching vergoed, via de werkgever of bijvoorbeeld voor rijksambtenaren uit het A&O fonds. Voor particulieren kan coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar zijn voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op je functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst. Een deel van de kosten kunnen bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd (onder voorwaarden). 

 

De factuur kan ook in delen worden betaald.

Je kan een afspraak tot 24 uur van tevoren verzetten via e-mail. Bij annulering binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd. 

Heb je na het bekijken van mijn website nog vragen? Neem dan gerust contact met me op via e-mail: info@morene-coaching.nl

 

Mijn ochtenden en middagen zijn veelal gevuld met gesprekken. Dan ben ik telefonisch niet bereikbaar.

 

 

Controleer voor de zekerheid ook je spambox op antwoord.