Coaching in de natuur

Coaching in de natuur

 

Het wandelen in de natuur tijdens de coachgesprekken heeft veel positief effect. Steeds meer onderzoek toont dit aan. Door in de natuur te wandelen kunnen mensen meer ontspannen, zich beter concentreren en creatiever denken. Bovendien stimuleert het tot beweging (op meerdere vlakken). De groene omgeving is bevorderend voor de gezondheid en het biedt een prikkelarme omgeving. Echt behulpzaam dus als je bent uitgevallen of dreigt uit te vallen door bv. stress- of spanningsklachten. 

 

Uitvallen vanwege je (mentale) gezondheid voelt als falen. Tijdens de coaching in het groen merk je dat je je nergens voor hoeft te schamen. Het kan ons allemaal overkomen. Hoe ga je om met vermoeidheid, emoties en twijfels? Tijdens de coaching al wandelend in de natuur hebben we aandacht voor herstel, veerkracht en zelfvertrouwen. En onderzoeken we, naast het denken, ook het voelen en het willen. Ook hierbij is de natuur behulpzaam. De natuur biedt een mooie spiegel en vele metaforen. En in de natuur doen al je zintuigen mee. De ogenschijnlijke chaos met een onderliggende orde, en het zichtbare herstellende vermogen van de natuur is inspirerend en troostend. En is er vooral ook rust. En ruimte. 

 

Tijdens de wandelingen wordt ook vaak gelachen. En kunnen we naast het voeren van mooie gesprekken ook ontspannen en genieten van de natuur. 

 

Wil je hier meer over weten? Laat het weten via een email naar info@morene-coaching.nl of geef via de website je contactgegevens door. Dan bel ik je terug. 

 

Hartelijke groet,

Sandra